Danish 90210

So like the Danish have like this totally cool new school. OMG, I’m so jealous! It’s like all built around this super sweet open area that can be seen from almost every floor. The floors are like these stacked up boomerang thingys. It’s sooo cool, it’s like a big mall. Oh and they have these super sweet orange pillows for people to just chill on or myspace till your fingers bleed or totally spy on Stephanie. I know she is totally a liar. Anyways, from what I heard, like right outside Copenhagen, there is like this ton of young people like my age (16-19) and so they had to build this massive school. It’s out there in the burbs in an area they call Ørestad or whatever. Anyways again, they call it “Ørestad College”, can you believe that? That means their hoodies say “OC” on them, OMG! I am so jealous. Laters…

Architect: 3xn

The demographic development in greater Copenhagen has resulted in a remarkable growth of the 16 – 19 year group, with Copenhagen needing 50% more study places, and this led to a decision to build a new college in Ørestad City; the new city centre for the entire Ørestad.

Ørestad College offers fields of study within science, social science and human science. The purpose of the college is to realize the latest reform’s (2005) aims to strengthen and renew the students’ professional capabilities, to prepare the students better for university and to enhance the science aspect. This college has chosen a profile of media, communication and culture, and with wireless internet all over the school and with laptops for all students – hence the knick-name the Virtual College.

Four boomerang shaped storey decks rotate in relation to each other like the shutter of a camera. They form the superstructure; the overall framework of the college, and provide space for the college’s four study zones. Each zone is on one level, providing organisational flexibility, with the option of micro adjustment to create different spaces, learning environments and group sizes. The rotation of the storey decks projects a part of each deck into the high central hall. This part is the so called X-zone; a spatial expression of the colleges’ ambition to promote interdisciplinary expertise between study zones with physical and visual links.

The storey decks are open towards a central core, where a broad main staircase winds its way upwards to the roof terrace. The main staircase is the heart of college educational and social life; the primary connection up an down, but also a place to stay, watch and be seen. Three ‘mega columns’ form the primary load bearing system, supplemented by a number of smaller columns positioned according to structural requirement, not as part of a regular grid. As a result, each floor has few permanent elements and can be laid out and rearranged almost completely at will.

Tags

14 Comments

  • Jessie says:

    omg! I wanna go there, like for real.

    • Clarify says:

      This design is like soo last year.

      Seriously though, it’s nothing special. The exterior is a little generic and the interior space does look like a mall. Add a Starbucks mixed with all those teenagers and it is a mall.

      like totally….

  • rayelle says:

    seriously this makes my college took like a shabby cardboard box…

  • Freshome says:

    This is not the future, you can become very lazy and sleepy in an environment like this.

  • Leo F. Swiontek says:

    Oh! it’s really superb.It’s so spacious so free.One would definetly luv to study here.The interior is very attractive.The pillows especially. The school is somewhat looking like a mall.Students would luv to study here.

  • enoo says:

    Hm, the oustide isn’t really great, I do prefer the inside. But … how many steps on that stair? I’m sure I would not like to have to climb that stair more than once a day.
    Also, I can’t help but imagine this place beeing rather cold in winter. I studied in a university with an open space (much smaller than here – and so with a smaller stair :p) and it was always rather cold in winter, even when it wasn’t freezing outside.

  • jamei says:

    This looks great, and in Denmark i’m sure it will work out fine. In the U.S. however, all those separate chill spaces are just screaming to be taken over by various cliques who shun anyone else who dares to invade their space.

  • Magnolia says:

    Hello there! This article could not be written much better!

    Reading through this post reminds me of my previous
    roommate! He constantly kept preaching about this.
    I most certainly will send this information to him.
    Pretty sure he will have a good read. I appreciate you for
    sharing!

  • The kitchen is used more than any other room in the house, therefore an inviting and well
    laid-out kitchen is instrumental in reducing stress and streamlining your life.
    This is made of vitreous china, a ceramic fired at high temperature to
    form a non-porous body coated. You will have to explore different options and then choose
    the right one that you seem to find reliable and good
    for your kitchen.

  • Surgeons ask the patient to stop smoking
    cigarettes several weeks before the face lift surgery.
    Nathan Newman is world renowned for his advanced cosmetic surgery
    procedures. If nothing else, it is more “beach and tan”
    culture than the West LA So many people seeking cosmetic surgery and there are
    many thousands of them who can afford it.

  • They are a top choice for many women for the height boost
    and slimming effects. Whereas in a site which is designed in a better
    way, you can browse quickly through various categories like baby feeding, toys, clothing and apparel, baby travel and nursery furniture to
    choose an appropriate gift for your baby. There are many teens that invent their own styles and aim at becoming an icon among their groups.

  • Running the compressor of the above room air conditioners involves
    high electricity consumptions and bills. Adding a pinch of
    baking soda to tomato sauce will reduce the acidity. Anyway, after all that the judge abruptly stated that he found me to
    be an expert in my field and asked both attorneys if they had
    any objections.

  • This will then allow you to save so much more from the amount that you have been spending when you did not have a keg
    refrigerator yet. Photosynthesis happens in continuous
    light whether your vegetables are wrapped and on a supermarket shelf, in your house, or still in the ground.

    On the other hand, a double door refrigerator typically has the door handles in the center so that
    the left-hand door opens to the left and the right-hand door opens
    to the right.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>