A Cutting-edge Kitchen

cut_00

Why should a kitchen be a permanent fixture? The Cut kitchen reimagines this hub of the home as a sculptural piece with personality – a place to both entertain and adapt to the needs of its users. The basis of the kitchen is a 3D figure that’s been cut in two pieces. The two parts then rotate and fix into position to present configuration choice to suit the aesthetic of the space and user needs. A line cuts through the top block creating the slot for a table surface. This table can slide horizontally and rotate. The user can ultimately decide the final configuration of their kitchen. Additionally, the ceiling space becomes completely functional. A sequence of rhythmic profiles with inset LEDs create a changing configuration of elegant hanging space and incorporating units that gently slide down from the framework for use as both display and storage. Reminiscent of dancing piano keys, the ceiling system accentuates its ability to play different tunes depending on use, mood and audience.

Designer: Alessandro Isola

cut_01

cut_02

cut_03

cut_04

cut_05

cut_06

cut_07

cut_08

cut_09

cut_10

cut_11

3 Comments

Comments are closed.